Visning: A A A A A
Språk Språk Språk
Elisabeth S. Gundersen og Øystein Djupedal

Klokt å trekke med foreldre mot mobbing

– FUG er glad for at Djupedalsutvalget tar på alvor at mange foreldre opplever avmakt i møte med skolen i mobbesaker. Derfor støtter vi sanksjonsforslaget og er glade for at foreldre gis en tydelige rolle i det forebyggende arbeidet, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2015-03-18
Forskere fra UiA

Viktig med forskning om mobbing i barnehagen

Rundt 80 deltakere var samlet da FUG og FUB arrangerte fagseminar 12. mars der forskerne samlet presenterte sine funn om mobbing i barnehagen. Dette er en del av prosjektet Hele barnet hele løpet.

2015-03-12
korsvoll skole

App skal sikre god hjem-skole-kontakt

Hvordan kan skole og foreldre best mulig ha en åpen og effektiv måte å kontakte hverandre på? Det er et spørsmål mange skoler og FAU-er stiller seg. FAU ved Korsvoll skole i Oslo bestemte seg for å gjøre noe med det og laget et prosjekt.

2015-03-06
Pizzabakere - hender

Vil avlive myter om yrkesfag

Hvorfor lar mange unge være å velge yrkesfag selv om de egentlig ville og burde? Mye bra stoff i disse dager som avliver myter om det å velge en praktisk og yrkesrettet utdanning.

2015-02-26
Foto av ppt Mobbing i barnehagen

”Men de er jo så små - det går seg nok til”

”Men de er jo så små - det går seg nok til” er tittelen på et dagsseminar som FUB og FUG arrangerer torsdag 12. mars i Oslo. Tema er mobbing i barnehagen.

2015-02-13
Far hjelper til med lekser

Tre viktige FUG-vedtak

Før jul vedtok FUG å gå inn for en leksefri skole. I sitt første møte i 2015 vedtok de et notat som utdyper hvorfor. To andre viktige prinsippnotat ble også vedtatt her - om spesialundervisning og matematikk. Sjekk hva FUG mener.

2015-02-10
Mobbetoppmøte ESG og ÅseB

Krever hardt arbeid hver dag

- Jeg håper og tror toppmøtet om mobbing vil føre til at færre elever mobbes og flere elever og foreldre blir hørt i mobbesaker, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2015-01-30
Elisabeth S. Gundersen des14

Rekordmange har kontaktet FUG – mobbesakene øker

I 2014 tok 605 foreldre kontakt med Foreldreutvalget for grunnopplæring (FUG). Det er en oppgang på 60 saker fra året før og 230 flere enn i 2012. Færre klager på dårlig kommunikasjon med rektor, mens mobbesakene øker.

2015-01-08
Beredsakspteam runde 2 Sogn

Nye kommunar i gang med beredskapsteam

Onsdag 17. desember var 25 deltakarar frå Høyanger, Leikanger, Lærdal, Gloppen og Flora samla til det fyrste møtet for å etablere Beredskapsteam mot mobbing i sine kommunar.

2014-12-18
Jente med mobil og neglelakk

Skolesladder og sjikane spres via "Overhørt"-sider

- Foreldre, elever og skolen må sammen reagere mot mobbing som sprer seg via  ”Overhørt”-sider og ”Sannheten om”-sider som stadig flere skoler knyttes til, sier FUG-lederen.

2014-12-09