Visning: A A A A A
Språk Språk Språk
Beredsakspteam runde 2 Sogn

Nye kommunar i gang med beredskapsteam

Onsdag 17. desember var 25 deltakarar frå Høyanger, Leikanger, Lærdal, Gloppen og Flora samla til det fyrste møtet for å etablere Beredskapsteam mot mobbing i sine kommunar.

2014-12-18
Jente med mobil og neglelakk

Skolesladder og sjikane spres via "Overhørt"-sider

- Foreldre, elever og skolen må sammen reagere mot mobbing som sprer seg via  ”Overhørt”-sider og ”Sannheten om”-sider som stadig flere skoler knyttes til, sier FUG-lederen.

2014-12-09
Fugutvalget des14

FUG imot pålagte hjemmelekser

I sitt utvalgsmøte 5. desember vedtok Foreldrutvalget for grunnopplæringen (FUG) at de ønsker en skole fri for pålagte hjemmelekser.

2014-12-05
Elisabeth i trappen

Viktig å følge opp nasjonale prøver

- Nasjonale prøver er et læringsverktøy og skal ikke brukes til å rangere skoler. Hele hensikten må være å sikre en god utvikling av skolen, i klassen og for den enkelte elev, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2014-12-02
Arendalskonf Fire foredragsholdere

Klart for nye beredskapsteam

I desember arrangeres den første samlingen med nye kommuner som skal være med i videreføringen av Beredskapsteam mot mobbing. Det er kommuner i Nordland, Troms, Sogn og Fjordane, Buskerud, Vestfold og Telemark som blir med.

2014-11-17
Fortvilt mor med sønn

Hva gjør jeg med mobbingen?

Det store mobbefokuset den siste uken etter saken om Odin (13) har rystet og berørt alle. Mange foreldre har spørsmål av ulik art, og noen står midt oppe i vanskelige mobbesaker selv. Her er noen av rådene våre og dere kan også ringe eller maile oss.

2014-11-12
Tre voksne snakker sammen ill

- Bruk Foreldreundersøkelsen!

Bruk Foreldreundersøkelsen! Foreldrenes meninger teller i arbeidet med å få til en god skole for alle, oppfordrer FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2014-11-07
Smilende foreldre 2014

Oppsummering Foreldrekonferansen 2014

Takk til alle som deltok, spurte, holdt innlegg og engasjerte seg i årets Foreldrekonferansen! Her følger en kort oppsummering med lenker til foredrag og gruppearbeid.

2014-11-05
Leder ESG med FUGs undersøkelse

Foreldre føler seg velkomne på skolen, men når ikke frem som tillitsvalgt

Norske foreldre føler seg velkomne på skolen og mener at de blir oppmuntret til å holde kontakten. Men bare halvparten av de foreldrene som har tillitsverv, opplever at de har reell innflytelse på sin skole.

2014-10-29
Lena Jensen og Ingvild Sivertsen

Spekket og spennende Foreldrekonferanse

- Barna er det viktigste vi har. Derfor er det så viktig at vi foreldre engasjerer oss i barnehage og skole, sa FUB-leder Lena Jensen da hun ønsket 200 foreldre velkommen til Foreldrekonferansen 2014. Men det var videregående-elev Ingvild som stjal showet de første minuttene.

2014-10-26