Visning: A A A A A
Språk Språk Språk
FUG og rektor ved samisk videregående og reindriftsskole

Aktivt og spennande år for FUG

2014 har vore eit spennande år med mange oppgåver for Foreldreutvalet for grunnopplæringa (FUG). Utvalet har gjennom året vore ei tydeleg foreldrestemme og har gjort FUG meir synlege.

2015-06-08
Elevmedvirkning

Viktig med elevmedvirkning

Julie har sittet i Elevrådet på sin ungdomsskole og er glad for at de som jobber i skolen får hjelp til elevmedvirkning.

2015-06-04
Spente foreldre og barn før skolebesøk Moss

Spente barn og foreldre før skolestart

– Den største overgangen er nok for foreldrene, sier avdelingsleder Lillan Stephansen- Smith ved Melløs skole. I skolegården 26. mai stod 57 barn og foreldre som tente lys da rektor ønsket velkommen til skolebesøk. Men Isak (6) var mer enn klar.

2015-05-27
Elever ved Rolsløkken skole

Å bygge et lag rundt eleven

– Vi må løfte sammen, sa FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen da hun møtte skoleansatte i Oslo og Akershus hos Fylkesmannen 8. mai. Hun mener både foreldre, skoleansatte og miljøet rundt skolen må være en del av laget rundt eleven for å sikre et trygt skolemiljø.

2015-05-08
Engasjert far og to barn

– Bli ein engasjert forelder!

– Vær positiv, engasjer deg, vis interesse! Dette er oppmodinga frå FUG til alle dei nye 1. klasseforeldra som fra hausten kjem inn skuleporten. I disse dagar får alle barneskulane i landet brev og materiell om skulestart og samarbeid.

2015-05-07
Barn i basseng får svømmeopplæring

Svømming må tas på alvor av skolene

Våren har tatt tak mange steder i landet, og badesesongen står for døren. I år som tidligere frykter FUG at barn og unge vil drukne som følge av for dårlig svømmeopplæring i skolen.

2015-04-29
Elisabeth blå kjole og skjerf

Still spørsmål til politikerne om skole

I høst er det kommunevalg. FUG har laget en liste med tips til temaer du eller ditt FAU/KFU kan stille politikerne om skole før valget.

2015-04-13
Lærere

La lærerne heve sin kompetanse

– God faglig og pedagogisk kompetanse har stor betydning for elevenes utbytte av opplæringen. FUG oppfordrer derfor kommunene til å godkjenne lærernes søknad om videre- og etterutdanning, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2015-04-12
Elisabeth S. Gundersen og Øystein Djupedal

Klokt å trekke med foreldre mot mobbing

– FUG er glad for at Djupedalutvalget tar på alvor at mange foreldre opplever avmakt i møte med skolen i mobbesaker. Derfor støtter vi sanksjonsforslaget og er glade for at foreldre gis en tydelige rolle i det forebyggende arbeidet, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2015-03-18
Forskere fra UiA

Viktig med forskning om mobbing i barnehagen

Rundt 80 deltakere var samlet da FUG og FUB arrangerte fagseminar 12. mars der forskerne samlet presenterte sine funn om mobbing i barnehagen. Dette er en del av prosjektet Hele barnet hele løpet.

2015-03-12