Visning: A A A A A
Språk Språk Språk
Mann og gutt med nettbrett

Foreldrene må koble seg på barnas digitale liv

Foreldrene er fortsatt mest opptatt av tidsbruken til barna i de tradisjonelle mediene, som bøker og film, mindre av innholdet i de digitale mediene, som spill og nett. Det viser de blant annet Medietilsynets nye rapporter om barn og mediebruk 2014.

2014-04-28
Foreldre og barn på nettbrett

Ny rettleiar om barn i sosiale media

Det er ikkje alltid like lett for foreldre å følgje med i den digitale kvardagen til barna. Ein ny rettleiar for dei som har barn i sosiale media kan gi gode tips og råd.

2014-04-04
FUG foran Stortinget

FUG utfordret Stortingspolitikere

1. april møtte FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen og fem andre KUF-komiteen på Stortinget. De hadde med seg seks viktige budskap. Et av dem var å styrke fylkesmennenes rolle slik at de får mulighet til å følge opp pålegg og tilsyn med sanksjoner mot skoler.

2014-04-01
Barn fra barnetrinnet

Positivt med NY GIV-satsing på barnetrinnet

– Kampen mot frafall i videregående må begynne alt på barnetrinnet. Derfor er vi positive til at lærere fra 5.–7. trinn nå får skolering i NY GIV, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2014-03-17
Samiske FAUere

Nyttig møte med samiske foreldre

– Veldig nyttig å møte engasjerte foreldre fra Kautokeino barne- og ungdomsskoler, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen. Sju foreldre fra FAU ved de to skolene møtte FUG 10. mars og hadde mange spørsmål og innspill.

2014-03-11
Gutt rekker opp hånda

Nettvett for de yngste

Stadig yngre barn blir nettbrukere. På Safer Internet Day 11. februar lanserte Medietilsynet en gratis lydbok om anda Digiduck som barn opp til 9 år - og foreldre - kan lære mye viktig av.

2014-02-11
Elisabeth Staksrud

Elisabeth Staksrud vant Trygg Bruk-prisen 2014

– Velfortjent pris til en som brenner for et viktig tema, sier FUG-nestleder Christian Hellevang. I dag fikk Elisabeth Stakrud Trygg Bruk-prisen for sitt arbeide og forskning på trygg nettadferd blant barn og unge.

2014-02-08
Rosa Kompetanse

Uke Sex: Mer åpenhet – mindre fordommer

Denne uken har skoler over hele landet markert ”Uke Sex” der fokus er satt på kjønn og likestilling med tittelen ”Kjønn – betyr det noe?”.

2014-02-06
Tenåringsjente tankefull

Snakk sammen om viktige skolevalg!

– Sett av nok tid til å diskutere viktige valg som barnet ditt skal ta de nærmeste ukene, oppfordrer FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen. Fristen for å søke ulike typer videregående opplæring er 1. februar og 1. mars.

2014-01-29
Samling for beredskapsteamene

Beredskapsteam mot mobbing

I halvannet år har fire kommuner høstet erfaringer med beredskapsteam mot mobbing. Nå er disse erfaringene samlet i en rapport.

2014-01-24