Visning: A A A A A
Språk Språk Språk
FUG foran Stortinget

FUG utfordret Stortingspolitikere

1. april møtte FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen og fem andre KUF-komiteen på Stortinget. De hadde med seg seks viktige budskap. Et av dem var å styrke fylkesmennenes rolle slik at de får mulighet til å følge opp pålegg og tilsyn med sanksjoner mot skoler.

2014-04-01
Barn fra barnetrinnet

Positivt med NY GIV-satsing på barnetrinnet

– Kampen mot frafall i videregående må begynne alt på barnetrinnet. Derfor er vi positive til at lærere fra 5.–7. trinn nå får skolering i NY GIV, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2014-03-17
Samiske FAUere

Nyttig møte med samiske foreldre

– Veldig nyttig å møte engasjerte foreldre fra Kautokeino barne- og ungdomsskoler, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen. Sju foreldre fra FAU ved de to skolene møtte FUG 10. mars og hadde mange spørsmål og innspill.

2014-03-11
Gutt rekker opp hånda

Nettvett for de yngste

Stadig yngre barn blir nettbrukere. På Safer Internet Day 11. februar lanserte Medietilsynet en gratis lydbok om anda Digiduck som barn opp til 9 år - og foreldre - kan lære mye viktig av.

2014-02-11
Elisabeth Staksrud

Elisabeth Staksrud vant Trygg Bruk-prisen 2014

– Velfortjent pris til en som brenner for et viktig tema, sier FUG-nestleder Christian Hellevang. I dag fikk Elisabeth Stakrud Trygg Bruk-prisen for sitt arbeide og forskning på trygg nettadferd blant barn og unge.

2014-02-08
Rosa Kompetanse

Uke Sex: Mer åpenhet – mindre fordommer

Denne uken har skoler over hele landet markert ”Uke Sex” der fokus er satt på kjønn og likestilling med tittelen ”Kjønn – betyr det noe?”.

2014-02-06
Tenåringsjente tankefull

Snakk sammen om viktige skolevalg!

– Sett av nok tid til å diskutere viktige valg som barnet ditt skal ta de nærmeste ukene, oppfordrer FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen. Fristen for å søke ulike typer videregående opplæring er 1. februar og 1. mars.

2014-01-29
Samling for beredskapsteamene

Beredskapsteam mot mobbing

I halvannet år har fire kommuner høstet erfaringer med beredskapsteam mot mobbing. Nå er disse erfaringene samlet i en rapport.

2014-01-24
Elisabeth Strengen Gundersen - ute i trafikk

Foreldrestøtte scorer høyt

I Elevundersøkelsen 2013 svarer i alt 76 % av elevene at de alltid, svært ofte eller ofte opplever at foreldrene viser interesse for det de gjør på skolen. 74 % svarer at hjemmet alltid eller ofte oppmuntrer barnet sitt til skolearbeidet.

2014-01-17
Gutt som er lei seg

FUGs 10 innspill mot mobbing

Skolene har for liten kunnskap og for liten vilje til å forebygge og stoppe mobbing. Det var et av 10 punkt mot mobbing FUG-lederen la fram for Djupedalsutvalget onsdag.

2014-01-15