Visning: A A A A A
Språk Språk Språk
Elisabeth blå kjole og skjerf

Still spørsmål til politikerne om skole

I høst er det kommunevalg. FUG har laget en liste med tips til temaer du eller ditt FAU/KFU kan stille politikerne om skole før valget.

2015-04-13
Lærere

La lærerne heve sin kompetanse

– God faglig og pedagogisk kompetanse har stor betydning for elevenes utbytte av opplæringen. FUG oppfordrer derfor kommunene til å godkjenne lærernes søknad om videre- og etterutdanning, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2015-04-12
Elisabeth S. Gundersen og Øystein Djupedal

Klokt å trekke med foreldre mot mobbing

– FUG er glad for at Djupedalutvalget tar på alvor at mange foreldre opplever avmakt i møte med skolen i mobbesaker. Derfor støtter vi sanksjonsforslaget og er glade for at foreldre gis en tydelige rolle i det forebyggende arbeidet, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2015-03-18
Forskere fra UiA

Viktig med forskning om mobbing i barnehagen

Rundt 80 deltakere var samlet da FUG og FUB arrangerte fagseminar 12. mars der forskerne samlet presenterte sine funn om mobbing i barnehagen. Dette er en del av prosjektet Hele barnet hele løpet.

2015-03-12
korsvoll skole

App skal sikre god hjem-skole-kontakt

Hvordan kan skole og foreldre best mulig ha en åpen og effektiv måte å kontakte hverandre på? Det er et spørsmål mange skoler og FAU-er stiller seg. FAU ved Korsvoll skole i Oslo bestemte seg for å gjøre noe med det og laget et prosjekt.

2015-03-06
Pizzabakere - hender

Vil avlive myter om yrkesfag

Hvorfor lar mange unge være å velge yrkesfag selv om de egentlig ville og burde? Mye bra stoff i disse dager som avliver myter om det å velge en praktisk og yrkesrettet utdanning.

2015-02-26
Foto av ppt Mobbing i barnehagen

”Men de er jo så små - det går seg nok til”

”Men de er jo så små - det går seg nok til” er tittelen på et dagsseminar som FUB og FUG arrangerer torsdag 12. mars i Oslo. Tema er mobbing i barnehagen.

2015-02-13
Far hjelper til med lekser

Tre viktige FUG-vedtak

Før jul vedtok FUG å gå inn for en leksefri skole. I sitt første møte i 2015 vedtok de et notat som utdyper hvorfor. To andre viktige prinsippnotat ble også vedtatt her - om spesialundervisning og matematikk. Sjekk hva FUG mener.

2015-02-10
Mobbetoppmøte ESG og ÅseB

Krever hardt arbeid hver dag

- Jeg håper og tror toppmøtet om mobbing vil føre til at færre elever mobbes og flere elever og foreldre blir hørt i mobbesaker, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2015-01-30
Elisabeth S. Gundersen des14

Rekordmange har kontaktet FUG – mobbesakene øker

I 2014 tok 605 foreldre kontakt med Foreldreutvalget for grunnopplæring (FUG). Det er en oppgang på 60 saker fra året før og 230 flere enn i 2012. Færre klager på dårlig kommunikasjon med rektor, mens mobbesakene øker.

2015-01-08