Visning: A A A A A
Språk Språk Språk
Lena Jensen og Ingvild Sivertsen

Spekket og spennende Foreldrekonferanse

- Barna er det viktigste vi har. Derfor er det så viktig at vi foreldre engasjerer oss i barnehage og skole, sa FUB-leder Lena Jensen da hun ønsket 200 foreldre velkommen til Foreldrekonferansen 2014. Men det var videregående-elev Ingvild som stjal showet de første minuttene.

2014-10-26
Torbjørn Røe Isaksen

Alt klart for Foreldrekonferansen 2014

Da er alt klappet og klart til årets begivenhet: Foreldrekonferansen 2014. Det er første gang at FUG og FUB arrangerer konferansen sammen, og 200 foreldre er ventet til Gardermoen fra hele landet 25. og 26. oktober.

2014-10-24
E. Strengen Gundersen

Glade for lærerløftet, men bekymret for voksentetthet

- Vi synes regjeringens budsjett inneholder mange gode tiltak for å løfte norsk skole, men er fortsatt bekymret for voksentettheten, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2014-10-08
E.Gundersen og L. Jensen

Mobbing skjer i barnehagen

Både ansatte, foreldre og barna selv bekrefter at mobbing skjer i barnehagen. Dette går fram av helt ferske funn fra prosjektet Hele barnet hele løpet (2013-2015) som ble offentliggjort i dag. FUG og FUB er delaktige i prosjektet.

2014-10-07
Elisabeth S. Gundersen foran TV2

Positive til lærerløft

- Vi trenger flere gode lærere i skolen. Derfor er vi positive til tiltakene i regjeringen lærerløft, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

2014-09-30
Ubah Aden og foreldre

Foreldre må på banen i barnas digitale liv

God og profesjonell skoleledelse, langsiktig og systematisk arbeid og foreldre som skaffer seg mer digital kunnskap og følger med på barnas liv. Dette gikk igjen som de viktigste tiltakene på Djupedalutvalgets seminar 18. august.

2014-09-19
Jente bader i sjøen_Hele barnet

"Hele barnet hele løpet" - mobbing i barnehagen

”Hele barnet hele løpet" – mobbing i barnehagen er navnet på et samarbeidsprosjekt FUG og FUB har hatt med blant annet Universitetet i Agder (UiA) siden 2013. I slutten av oktober blir helt ny forskning om mobbing i barnehagen offentliggjort som følge av dette.

2014-09-09
Strikkhopping, gutt

Bedre resultater med foreldrene på banen

Bedre trivsel og bedre karakterer hos elevene. Foreldre som engasjerer seg mer og har tett oppfølging av egne barn og hele klassen. Nært samarbeid med lærer. Dette er noen av de positive konsekvensene etter at Blomdalen skole i Mandal for fire år siden satte i gang et prosjekt for foreldremedvirkning.

2014-09-08
Smilende foreldre FUG

Meld deg på Foreldrekonferansen 2014!

For første gang arrangerer FUB og FUG felles foreldrekonferanse, kalt ”Foreldre i barnehage og skole. Gode nok?” Nå er programmet klart og du kan melde deg på.

2014-09-03
FUB og FUGlederne på Bjørnsletta

Snakk med barna om mobbing og lær dem empati

- Det viktigste vi voksne kan gjøre er å snakke om mobbing hjemme og lære barna våre empati, sa statsminister Erna Solberg under åpningen av Manifest mot mobbing-kampanjen på Bjørnsletta skole i Oslo mandag.

2014-09-01