Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
FUG-leder på Oslo Pride

Mangfoldet i familien må møtes i skolen

Pride-måneden juni er ferdig feiret og årets Pride-feiring i Oslo var viet temaet familie og familiemangfold. Ulike typer familier har til alle tider eksistert, men det reelle mangfoldet har ikke alltid vært verken synlig eller akseptert i samfunnet. Det ønsker vi i FUG å bidra til å endre.

Gunn Iren Müller portrett dyp grønn

Åtte grunner til å kikke opp i foreldremøter

I januar hadde A-magasinet viet seks rikt illustrerte sider og førstesidehenvisning for å fortelle foreldre hvordan de kan unngå å ta verv på skolen. De presenterte 10 strategier for å unngå å bli valgt til klassekontakt eller i andre verv. Her er våre åtte grunner til det motsatte.

Ubah Aden FUG-medlem

Mislykket integrering eller uansvarlighet?

Etter NRKs reportasje om hjemsendelse av somaliske barn og tortur på koranskoler, har jeg savnet foreldrestemmen. Hvor er den blitt av? Hva mener de somaliske foreldrene om torturen som hevdes?

FUG-medlem Ubah Aden

Kvikk Lunsj-gutten i Puntland

For noen år siden da jeg var i Puntland i Somalia på et feltarbeid, traff jeg en gutt jeg har valgt å kalle "Kvikk Lunsj-gutten". Han endret mitt foreldresyn for godt. Vi var på et marked i Galkacyo, på vei til “Mama” Hawa som blant annet fikk Nansens Refugee Award i 2012 for sin innsats for jenters og kvinners utdanning.

Gunn Iren Müller mai 2017 alvorlig

Foreldre og skolen må samarbeide om et godt skolemiljø

Forskning viser at foreldrenes støtte og medvirkning er helt avgjørende for at elevene skal trives og lære på skolen. Skolene må se på foreldrene som en ressurs og trekke dem aktivt med i arbeidet for et godt skolemiljø.

Språk Norsk - Norwegian
Foreldreutvalget for grunnopplæringen
Postboks 29
3833 Bø i Telemark
Telefon: 477 99 200
E-post:
Org. nr.: 989 628 011
Ansvarlig redaktør: kontorsjef Marianne Dahlseng
Personvernerklæring