Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyhetsarkiv - slettes?

Marius Chramer portrett 2020

Foreldrestemmen trenger et nasjonalt løft

Jeg fikk kort betenkingstid, men etter å ha forankret dette hos arbeidsgiver og en svært raus samboer var det ingen tvil: Dette utvalget ville jeg lede de neste fire årene!

FUG-utvalget gruppe 2020-23

FUG-utvalget 2020-2023

Her er de ni representantene til nye FUG som ble oppnevnt for perioden 2020-2023 i Kongen i statsråd 20. desember 2019. Finn ut hvor de kommer fra, hvilken bakgrunn de har og hva de brenner for her. 

FUG-leder Marius Chramer

FUG-tall 2019: Dårlig kommunikasjon mellom skolen og foreldre

Vanskelig og fastlåst kommunikasjon med skolen var det foreldre hyppigst kontaktet Foreldreutvalget for grunnopplæringa (FUG) om i 2019. Totalt 584 spørsmål kom til FUG fra foresatte og andre – en økning med 131 saker fra 2018.

Marius Chramer portrett

Marius Chramer ny FUG-leder

Tromsøværingen og snart firebarnspappa Marius Chramer skal lede Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) de neste fire årene. Nytt utvalg ble oppnevnt i Kongen i statsråd i dag.

FUGs siste utvalgsmøte 2019

Takk for oss!

Kjære alle FUG-venner! Nå er det på tide å si takk for oss, vi er inne i vår siste måned som sittende utvalg og vi har hatt vårt aller siste utvalgsmøte. Det er vemodig på mange måter.

Alida og Gunn Iren

- Takk for innsatsen!

I dag ble foreldreutvalgene for barnehager (FUB) og grunnopplæringen (FUG) takket av i et arrangement i Kunnskapsdepartementet etter henholdsvis fem og fire års innsats i vervene.

Forside overgangsbrosjyren

Ny brosjyre om en god skolestart

Å starte på skolen er en stor begivenhet i et barns liv. Foreldrene kan være nesten like spente og nervøse som barna. Gode forberedelser kan gjøre overgangen fra barnehagen trygg og god både for små og store. Se tipsene i den ferske brosjyren vår.

Camilla Viken og Marianne Dahlseng

Barnekonvensjonen feirer 30 år i DNA-format

I dag fyller FNs barnekonvensjon 30 år og UNICEF Norge har fått konvensjonen laget i syntetisk DNA for å sikre at det viktige dokumentet blir lagret for all fremtid. FUG støtter prosjektet og fikk æren av å holde DNA-kapsel nummer 2!

Dorte Marie Søndergaard

Barns trygghet på nett - et komplekst bilde

 - I klasser som er utrygge og preget av spenning, kan rollene skifte på hvem som mobber og blir utpekt som mobbeoffer. Elevene navigerer inn og ut av roller og bidrar til å styrke utryggheten. Det er veldig ubehagelig å leve i en slik gruppe, sier professor Dorte Marie Søndergaard.

Gunn Iren Müller foran Stortinget mars 2018

En god skolehverdag for alle

I disse dager behandles Statsbudsjettet i alle komitéer på Stortinget. Vi har vært tilstede på høring i Forsknings- og utdanningskomitéen for å komme med våre innspill. Kort oppsummert handler våre forslag om tiltak som sikrer en god og trygg skolehverdag for alle.

Podcasten Lærerrommet om skolemiljø

Hvordan kan foreldre bidra til et godt skolemiljø?

Hva er et godt hjem-skole-samarbeid? Hvordan kan foreldre hjelpe skolen i det forebyggende arbeidet mot mobbing? Det er tema i episode nr. 33 i podcasten "Lærerrommet", der FUGs seniorrådgiver Gøril B. Lyngstad er med.

Halloween-disco (Foto: Olav Fjeld Kraugerud)

Foreldre må ta grep foran Halloween

Foreldre må gå sammen om felles retningslinjer og ta grep foran årets Halloween. Alle barn må være inkludert og ha noen å gå med eller feire med, sier FUG-leder Gunn Iren Müller.

Torill Braaten i Stortingshøring 2019

FUG løftet frem satsing på tegnspråk og e-læringsmodul

I Stortingets Utdannings- og forskningskomité 14. oktober la FUG frem sin reaksjon på statsbudsjettet 2020. FUGs seniorrådgiver Torill Braaten etterlyste tegnspråksatsing og midler til full utnyttelse av en e-læringsmodul om elever med høyt læringspotensial.

Elin Refsland på høring okt 2019

FUG positiv til opptrappingsplan for psykisk helse

FUG-medlem Elin Refsland sa i høring i Helse- og omsorgskomitéen 14. oktober at mye er bra i opptrappingslanen for barn og unges psykiske helse, men at FUG savner systematiske tiltak rettet mot foreldre. Mange foreldre trenger mer kunnskap om hvor de kan søke hjelp.

Juryen Dronning Sonjas Skolepris 2019

Stigeråsen skole får Dronning Sonjas skolepris 2019

FUG gratulerer Stigeråsen skole i Skien med Dronning Sonjas skolepris 2019! Skolen får prisen fordi den i mange år har utmerket seg med et systematisk, langsiktig og helhetlig arbeide for å skape en inkluderende og god skole for alle.
 

Gunn Iren Müller på Arendalsuka 2019

Vil du ta verv i år?

Da er alle godt i gang med høstsemesteret og noen har kanskje hatt årets først foreldremøte, eller det er like om hjørnet. Noen valgte dette årets foreldrerepresentanter allerede før sommeren, for andre er det valg nå. Vil du ta verv i år?

Thale Skybak t.v., Torill Braaten og Anne Elin Kleva

«Ikke bare si at det kommer til å ordne seg»

Redd Barna lanserte 18. september en rapport med 5. – 7 klassingers egen oppfatning av hva som gir trivsel og et godt skolemiljø er. Den gir klare svar: et godt forhold til læreren, medvirkning på skolen og et godt foreldresamarbeid.

FUG-leder Gunn Iren Müller ute

FUG mener klasselister må kunne deles

Hvordan kan foreldre samarbeide om et godt klassemiljø hvis skolen nektes å dele ut klasselister? FUG har fått spørsmål fra frustrerte foreldre og har sendt brev til Utdanningsdirektoratet og Utdanningsetaten i Oslo.

Overhalla blide foreldre

Hvordan kan vi samarbeide bedre?

- Hvor blir det av valgkampen når det gjelder valg av foreldrerepresententanter? spurte rådgiver Kjersti Falck på en samling i Ovarhalla kommune onsdag. Her var nettopp 50 slike representante pluss skoleledere og barnehagestyrere samlet om temaet samarbeid.
 

foreldre2 konf14

Gode grunner til å ta verv på skolen

Har du lurt på om du skal bli med i FAU eller bli klassekontakt? Ikke alle foreldre kan eller vil påta seg verv på skolen. Men å bli med i råd og utvalg gir en unik mulighet for foreldre til å påvirke og bety en forskjell for barnas skolemiljø.  

Jente i klasserom

Å bygge en skole for framtida

Mugg, råte, kulde og lekkasjer. For trangt, for langt eller for utilgjengelig. Kjente temaer i foreldremøter, FAU-møter og lokalmedia. Skolebygg engasjerer foreldre fordi det handler om helse, trivsel og læring for barna. Det bør også oppta politikerne før valget.

Blide deltakere på FUGkonf13

Er du klar for foreldremøte?

Har du blitt innkalt til årets første foreldremøte? I disse dager går invitasjoner ut fra mange skoler. Vi håper informasjonen når alle foreldre – og at tid, sted og tema gjør at flest mulig foreldre kommer. Foreldremøter er en viktig arena for samarbeid.

Gunn Iren Müller på stand Arendalsuka

Aktive dager for FUG i Arendal

To debatter om skolemiljø og om lærernes kompetanse og møte med mange barn, foreldre og lærere på standvakt for Partnerskap mot mobbing preget dagene for FUG på Arendalsuka. Her ser du en liten oppsummering.

Språk English - EngelskSpråk Sami - SamiskSpråk Norsk - Norwegian
Foreldreutvalget for grunnopplæringen
Postboks 29
3833 Bø i Telemark
Telefon: 477 99 200
E-post:
Org. nr.: 989 628 011
Ansvarlig redaktør: kontorsjef Marianne Dahlseng
Personvernerklæring