Folkemøtet arrangeres i forbindelse med prosjektet ”Du kan være den ene” og målet er å inspirere voksne til å bli mer oppmerksomme og inkluderende overfor barn og ungdommer de møter i hverdagen.

UNICEF har fått med seg en rekke dyktige foredragsholdere som vil fortelle hvordan vi kan oppdage barn som sliter og hvor lite som ofte skal til for å hjelpe. Du møter blant annet:

Marius Sørensen-Sjømæling, generalsekretær Barn av rusmisbrukere som skal fortelle om sin DEN ENE, Håvard Tjora, læreren fra TV-serien ”Blanke ark”, Maj Britt Drugeli, førsteamanuensis Regionsenter for barn og unges psykiske helse på NTNU, Helge Gudmundsen, fotballtrener for Flatås Lions, Kjersti Fløgstad, generalsekretær i UNICEF Norge, rapduoen Tonna Brix med musikkvideoen ”Vendepunkt” og artisten Claudia Scott. Konferansier er Eva Charlotte Stenset, programleder i TVNorge.

Det er UNICEF Norge som har tatt initiativ til folkemøtet, men det arrangeres i samarbeid med Trondheim kommune, det lokale foreldreutvalget og en rekke frivillige organisasjoner.

Vi oppfordrer slekt, venner, naboer, trenere, fritidsledere, helsesøstre, lærere, førskolelærere, vaktmestre, ”kassadamer” og alle andre som møter barn i sin hverdag til å komme.

Møtet er gratis og åpent for alle (det er ingen påmelding).

- Vi trenger veiledere som ikke fordømmer
Som tenåring slet Loveleen Rihel Brenna, leder i FUG, med å tilpasse seg den indiske kulturen hjemme og den norske på skolen og blant venner. Vibeke ble hennes redning. Hun var den eneste Loveleen torde å snakke med om problemene sine. Vibeke hjalp henne med å se de positive verdiene i begge kulturer. Les hele historien