Bevegelser er bra for hjernen
Bevegelser er bra for hjernen

Steen er opptatt av at nevromotorikk og bevegelser hjelper de to hjernehalvdelene til å koble seg opp mot hverandre. Dette mener han kan hjelpe mange barn i skolen som ofte blir definert som ”problembarn” og kanskje får en diagnose.

Han og kona opplevde at deres tredje barn, Niklas, strevde med skolefagene og hadde problemer med konsentrasjon. Det kom som et sjokk på foreldrene under en foreldresamtale.

- Siden jeg var kommunikolog visste jeg hvordan bevegelse kunne spille positivt inn på folks hjerne. Vi prøvde dette hjemme og hele familien ble involverte. Vi la oss på gulvet og gjorde langsomme bevegelser hver dag.

På neste utviklingssamtale sa læreren at Niklas hadde hatt store framskritt i alle fag.  – Hva gjorde dere? spurte foreldrene. - Ingenting, svarte læreren. Skolen hadde droppet å sette inn spesiallærer fordi de så framgangen.
 

FUG-leder gg kontorsjef gjør øvelser
FUG-leder gg kontorsjef gjør øvelser

Sunt kosthold og vann

Sammen med spesialpedagog Inger Knutson driver Torgny Steen CreativeChildren som hjelper barn, familier, lærere og skoler til å få bedre livskvalitet, helse og skolehverdag.

- Mange tror de er dumme i hodet, men det kan være andre ting. De trenger å få beveget seg og å få kontakt med sitt indre. Vi voksne er de som kan hjelpe dem med dette, sa Steen, som også er opptatt av sunt kosthold for barna.

- En god frokost med egg, brød, frukt og vann, øker barnas konsentrasjon og resultater i skolen. Det har jeg selv erfart etter å ha brukt fem måneder på å legge om kostholdet hjemme. Min datter kom hjem en dag og sa hun merket det på konsentrasjonen, sa Steen.

I løpet av sitt fordrag fikk deltakerne trent på diverse øvelser med fingre, nese, ører, armer og bein for å vise at begge hjernehalvdeler trenger å tas i bruk for å fremme læring hos både barn og voksne.