Gunn Iren Mûller portrett lys topp
(Foto: Lisbeth R. Traaholt)

FUGs seminar 21. november ble en veldig fin dag med flotte foredragsholdere og mange gjester fra hele landet. Det er hyggelig å kunne møte våre gode samarbeidspartnere til en spennende og lærerik og trivelig dag som dette.

Tusen takk til alle elevene fra Elvebakken, Rosenvilde og Foss videregående skoler som pyntet, spilte, kokkelerte og serverte. De sørget for en flott ramme rundt det hele.

Vi nærmer oss jo slutten av jubileumsåret vårt som vi har markert litt spredt ut over året. Heftet FUG 40 år kan lastes ned fra nettet og du kan finne flere saker fra feiringen her.  

Viktige kjernesaker

I etterkant av seminaret har vi fått oppleve at FUGs kjepphest gjennom mange år, en nasjonal evaluering av SFO-tilbudet, nå blir en realitet og det er vi veldig glade for.

Det er flott at Stortinget nå har greid å enes om dette.
 
Nylig har vi også kommet med vår mening om Jøsendalutvalgets rapport om elever med høyt læringspotensial.

En av FUGs viktigste saker er at retten til tilpasset opplæring for alle barn skal overholdes, og at alle barn skal få oppleve gleden ved læring og mestring ut fra egne forutsetninger, også de barna som har høyt og ekstraordinært læringspotensial.

Vi skal henge på og være vaktbikkjer når rapporten forhåpentligvis skal omdannes til nye retningslinjer og føringer for undervisning i årene fremover.

God jul pepperkakemann (Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

God jul!

Men før vi setter i gang med neste års arbeid, er det tid for advent med alt ståk og mas og forhåpentligvis kos som hører til. Så kan roen etterhvert senke seg og vi kan nyte en fredelig juletid sammen med nære og kjære.
 
Alle gode ønsker for advent, jul og det nye året til alle elever, foreldre og skoleansatte!

Med beste hilsen
Gunn Iren Müller, FUG-leder