Visning: A A A A A
Språk Språk Språk
Logoene FUB og FUG

Ledig stilling som sekretariatsleder for FUB og FUG

Det er ledig stilling som sekretariatsleder for Foreldreutvalget for barnehager (FUB) og Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG).

2018-04-30
Gunn Iren Müller med inkluderingsplakat (Foto:FUG)

Eit allsidig år for FUG

Det sitjande FUG-utvalet har hatt det andre året i sin utvalsperiode. 2017 har vore prega av arbeid med og synleggjering av dei prioritere sakene og rådgjeving til foreldre og andre om heim-skulesaker og samarbeid. 

2018-04-25
Gunn Iren Müller i trafikken

Sykling, hjertesoner og dugnad

Våren er kommet og på mange skoler er det nå tid for sykkelopplæring, sykkelprøven og dugnadstid for klargjøring til 17. mai.

2018-04-20
FUG-leder Gunn Iren Müller og UDF-leder Steffen Handal

Seksårsreformen: Intensjonen ble borte på veien!

– Intensjonen med seksårsreformen har blitt borte på veien, sier FUG i sitt høringssvar til Stortingskomiteen. FUG støtter en grundig evaluering av reformen som innførte skolestart for seksåringer i 1997.

2018-04-18
Lise Lundh FUG-medlem

FUG i mot å fjerne retten til spesialundervisning

FUG er i mot forslaget om å fjerne retten til spesialundervisning og mener foreldreperspektivet også mangler i rapporten som nylig ble lagt frem.

2018-04-16
Ubah Aden FUG-medlem

Mislykket integrering eller uansvarlighet?

Etter NRKs reportasje om hjemsendelse av somaliske barn og tortur på koranskoler, har jeg savnet foreldrestemmen. Hvor er den blitt av? Hva mener de somaliske foreldrene om torturen som hevdes?

2018-03-23
Gunn Iren Müller foran Stortinget mars 2018

– Lærerstudentene må få lære om og øve på foreldresamarbeid

– En del av praksis-sjokket for nye lærerne skyldes samarbeidet med foreldre. De må få lære mer og øve på foreldresamarbeid, sa FUG-leder Gunn Iren Müller i høring på Stortinget om lærermangel 16. mars.

2018-03-16
Gunn Iren Müller portrett dyp grønn

Viktig vår for skole, elever og foreldre

Vi er godt i gang med et nytt år og FUG har mange baller i luften. Det er satt i gang en revisjon av Opplæringsloven som vi følger nøye, og før påske skal det legges frem en viktig rapport om spesialundervisning.

2018-02-16
Safer internet day og direktør Mari Velsand

– Foreldre må engasjere seg i barnas digitale liv

– Det er helt nødvendig at foreldre engasjerer seg i barnas digitale aktiviteter. De må ta del i livene deres på nett for å være en støttespiller og en rollemodell, sier ny direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

2018-02-09
Gunn Iren Müller med inkluderingsplakat (Foto:FUG)

Velkommen Sanner – 11 tips for inkludering

– Vi ønsker Jan Tore Sanner lykke til i jobben som ny kunnskaps- og inkluderingsminister! Dette blir et spennende og viktig departement. Inkludering av ALLE elever i skolen er avgjørende for at de skal trives og lære. Foreldrene er en nøkkel, sier FUG-leder Gunn Iren Müller.

2018-01-18