Visning: A A A A A
Språk Språk Språk

Hvordan kan FAU og SMU arbeide for å forebygge mobbing?

Jeg sitter i FAU på skolen til barna mine, og vi i FAU ønsker å bidra til å skape et miljø som forebygger mobbing, men vi vet ikke helt hvor vi skal begynne. Vi er kjent med at det skjer mobbing på skolen. Jeg er også FAUs representant i skolemiljøutvalget, som også  har et ansvar både for å stoppe og for å forebygge mobbing. Har dere noen tips å gi oss?

Hvordan kan jeg oppdage og håndtere digital mobbing?

Jeg har mistanke om at mitt barn blir mobbet på nett men jeg vet ikke verken hvordan jeg skal finne det ut eller snakke med ham om. Og hva gjør jeg hvis det viser seg å være riktig?

Jeg har hørt om beredskapsteam mot mobbing – hva er det?

Jeg har lest i medier at det finnes et spesielt team kan kobles inn i vanskelige mobbesaker, og jeg trenger å vite mer om dette. Hvor fastlåst må situasjonen være?

Hva gjør jeg når barnet mitt blir mobbet?

Sønnen min har lenge vært urolig og ikke hatt lyst til å gå på skolen. Vi har ikke forstått hva årsaken har vært, men i går begynte han å gråte og fortalte at det var to gutter på skolen som plaget ham hver dag. Vi er helt fortvilet og vet ikke hva vi skal gjøre?

Handlingsplan mot mobbing

På vår skole har vi en handlingsplan mot mobbing som rektor har laget. Jeg som far opplever at vi som foreldre ikke føler ansvar, men tenker at dette er skolens plan. Hvordan kan vi involvere oss?

Jeg har hørt at det finnes et partnerskap mot mobbing. Hva er det?

På vår skole er det en del mobbing, og nå har jeg lest at statsråden snakker om Partnerskap mot mobbing. Hva betyr det for arbeidet mot mobbing på vår skole?

Eg er redd mitt barn mobbar

Eg har fått høyre frå andre foreldre at min son er med og mobbar to gutar i klassen under. Kva gjer eg?

Vi har en lærer på skolen som mobber elevene, og rektor forsvarer læreren

Våre barn fikk ny lærer da de begynte i femte klasse i høst. Hun er ironisk og gjør ungene utrygge. Blant annet kan hun si til en gutt at ''du er så dum at du kommer til å ende opp som bryggesjauer''. Til en av jentene sa hun ''du klarer vel ikke å være med på håndball med den fasongen din''. Jenta er overvektig og gråt sine modige tårer da hun kom hjem.

Det er mobbing i vår datters klasse, men ingen gjør noe

I min datters klasse på 3. trinn er det en del mobbing og uro. Læreren sier at dette må vi regne med og at det bare er småkrangling mellom barn. Vi foreldre opplever det langt mer alvorlig, men skolen nekter å sette inn noen tiltak. Hva gjør vi?

Finnes det gode tips til innledning når mobbing skal tas opp som tema i klassen?

Vi snakket om mobbing på foreldremøtet i min datters 8. klasse. Jeg er foreldrekontakt og vi foreldre ønsket at læreren skulle diskutere mobbing i klassen. Det er ikke et stort problem hos oss, men vi ønsker at ungene våre skal ha gode holdninger. Læreren ville gjerne gjøre det, men visste ikke helt hvordan. Har dere noen ideer?