- Vi har gjort dette etter en grundig prosess der vi blant annet spurte foreldre om deres mening. Vi fikk mange gode innspill og gjorde viktige funn i brukertesten som vi nå har tatt hensyn til, sier kontorsjef i FUG og ansvarlig redaktør, Gro Hexeberg Dahl.

Nye menyer

Det som brukerne kanskje best legger merke til er en strammere gruppering av sentrale temaer på midten av siden. Nye menypunkter som for eksempel ”Barnet på skolen”, ”Foreldre og skolen” Barnet hjemme” inneholder det samme stoffet som før, - det er bare organisert litt annerledes.

- Vi gjorde vår evaluering i fjor da fug.no bare var drøyt halvannet år. De fleste i brukertesten gav oss fem av seks mulige poeng ved spørsmål om førsteinntrykket. Men mange følte vi hadde veldig mye viktig stoff som de strevde litt med å finne. Det håper vi er blitt bedret nå, sier Dahl.

Foruten menyene er også språket, søkefunksjonen og kontaktfeltet forbedret. 
 

Filmer i fokus

FUGs filmer om hjem-skole-samarbeid er også løftet frem på den nye førstesiden. Nå bringes du ved et klikk inn i filmen du vil se via Youtube. Disse egner seg godt til foreldremøter, men gir også råd til enkeltforeldre om en rekke saker.

- Bruk filmene våre og alt annet materiell som finnes her på nettsiden. Folk må gjerne ringe oss, men veldig mye kan man finne svar på her, sier FUG-leder Christopher Beckham.

Han oppfordrer alle til å spre informasjon om www.fug.no og til å følge FUG via nyhetsbrev og på Facebook.

Det er fortsatt litt finpuss som gjenstår i forbindelse med omleggingen. Lenker til enkelte dokumenter mangler og ting kan befinne seg på annet sted enn tidligere. 

- Men dette vil gå seg til etter hvert. Ring oss hvis det er noe du ikke finner, og gi oss gjerne tilbakemeldinger om den nye siden, sier Gro Hexeberg Dahl.