Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyhetsarkiv

Sigrun Aamodt

- Synd å sette barns læring på vent

- Det er synd hvis barn som har hatt god skolegang i hjemlandet og har gode ferdigheter i et fag, må sette hele sin skolegang på vent i to år mens de lærer norsk. Det sier leder for Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO ), Sigrun Aamodt.

Halloween orange bord og rekvisitter

En god Halloween for alle barn

Foreldre må gå sammen om felles retningslinjer og ta regien foran årets Halloween. Alle barn må være inkludert og ha noen å gå med eller feire med, sier lederne for de to nasjonale foreldreutvalgene.

Gunn Iren Müller mai 2017 alvorlig

Foreldre viktige i arbeidet med å hindre utenforskap

FUG er glad for den tydelige og overordnede føringen i statsbudsjettet om at integrering av barn og unge er avgjørende for å hindre utenforskap, sikre sosial mobilitet og redusere barnefattigdom i Norge. FUG mener at foreldrene og skolen er en viktig nøkkel i dette arbeidet.

Ledige stillinger

Det er ingen ledige stillinger i FUG for øyeblikket.

Boble Hva er et godt klassemiljø

Snakk sammen om skolemiljøet

Hvordan ser nulltoleranse ut på vår skole? Hva betyr det at vi skal følger med? Hva er gode tiltak for et godt skolemiljø på vår skole? Det er noen av spørsmålene i et nytt samtaleopplegg om skolemiljøet.

Oversikt På tvers

Laget rundt eleven - det er oss

Tenk om offentlig sektor fungerte som et håndballag der alle visste nøyaktig hva de skulle gjøre, sa statssekretær Rikke H. Sjøberg fra Kunnskapsdepartementet da hun åpnet På Tvers-konferansen 19. september.

Tre voksne snakker sammen (Foto:Colourbox)

Samarbeid på tvers for gode oppvekstmiljøer

Hvordan kan frivillig sektor og andre tjenester samarbeide med barnehagene og skolene for å skape best mulige oppvekstmiljøer? Det er temaet for På Tvers-konferansen som FUG og FUB er med og arrangerer onsdag 20. september.

Lederskifte i NoKo

Island overtar ledelsen av nordisk foreldrenettverk

Lørdag 15. september overlot FUG-leder Gunn Iren Müller ledelsen for Nordisk Kommitté (NoKo) til Sigrún Edda Eðvarðsdóttir fra Island. Hun er styreleder for islandske Heimili og skoli og vil ha vervet frem til neste konferanse i 2020.

Jan Sivert Jøsendahl på NoKo

- Mange elever får ikke god nok skolegang

Hvert år begynner det 60.000 barn i norsk skole. Blant disse lærer mange mer og raskere enn andre. Det finnes et uforløst potensial hos disse barna, sa Jan Sivert Jøsendahl på NoKo-konferansen

NoKo 2018 plenum

Positivt foreldreskap: - Vi må se på styrker, ikke svakheter

- Velkommen til to spennende dager, sa FUG-leder Gunn Iren Müller da hun ønsker 55 deltakere fra Norden velkommen til Gardermoen 14. september. Flagg i de nordiske fargene inkludert det færøyske, ålandske og samiske markerte starten på en spekket og spennende konferanse.

Gunn Iren Müller mai 2017

Alle foreldre skal bli møtt og hørt

Et godt hjem-skolesamarbeid er avgjørende for barnas trivsel og læring. Derfor er det utrolig viktig at skolen kommer i dialog med alle grupper foreldre og ikke bare de «høylytte akademikerne».

Lou Cathrin Norreen

Adresse: Bø

Måndag 3. september flyttar FUB og FUG sitt sekretariat frå Oslo til Bø i Telemark. Seks av dei ti tilsette fylgjer med jobbane sine til Bø og vil jobbe med litt ulike kontorløysingar.

FUG-leder Gunn Iren Müller t.v. og Anette Wessel

Foreldre fikk bryne seg på digital dømmekraft

Under Arendalsuka holdt FUG-leder Gunn Iren Müller innlegg og deltok i testingen av en dialogduk for foreldre om digital dømmekraft. Duken er utviklet av Medietilsynet og mobbeombudene i Norge.

Gunn Iren Müller mai 2017

Digital dømmekraft og mobbing på Arendalsuka

FUG-leder Gunn Iren Müller holder innlegg på seminaret om foreldre og digital dømmekraft på Arendalsuka fredag 17. august kl. 14.15. FUG er medarrangør sammen med Medietilsynet, Specifique og mobbeombudene i Norge.

FUG-filmer lages i Slottsparken

Nye FUG-filmer til skolestart

Alle foreldre kan være en ressurs for sine barn på skolen, og foreldrene er barnas viktigste rollemodeller! Det er budskapet i de nye kortfilmene FUG har laget på åtte språk.

FUG-leder på Oslo Pride

Mangfoldet i familien må møtes i skolen

Pride-måneden juni er ferdig feiret og årets Pride-feiring i Oslo var viet temaet familie og familiemangfold. Ulike typer familier har til alle tider eksistert, men det reelle mangfoldet har ikke alltid vært verken synlig eller akseptert i samfunnet. Det ønsker vi i FUG å bidra til å endre.

Marianne Dahlseng ny kontorsjef FUB og FUG Foto: privat

Marianne Dahlseng ny kontorsjef i FUG og FUB

Marianne Dahlseng (45) frå Helgen i Ulefoss er tilsett som ny kontorsjef i sekretariatet til Foreldreutvalet for grunnopplæringa (FUG) og Foreldreutvalet for barnehagar (FUB). Ho tek over etter Gro Hexeberg Dahl som har leia sekretariatet i åtte år.

FUG-leder og ansatte kikker på ny hjemmeside

Vi har fornyet oss!

Den våkne leser har sikkert fått med seg den nye ”drakten” til fug.no. Både design og menystruktur er endret, og du må lete på litt andre steder for å finne tips og fagstoff. Arbeidet pågår gjennom sommeren og høsten. Ta en titt og se hva du synes!

Gunn Iren Mûller portrett lys topp

God sommer!

Jeg, og mange med meg, har hatt en skikkelig travel uke med avslutninger på alle kanter, men nå er siste skoledag tilbakelagt for alle. Nå er det på tide å nyte sommerferie og avspasering og bare kjenne på at en lang sommer ligger foran dere.

Lise Lundh med tegnspråkbrosjyre

Ny tegnspråkbrosjyre fra FUG

Rett før feriestart fikk alle barneskolene i Norge tilsendt klassesett med materiell fra FUG. Med i utsendingen i år er en rykende fersk tegnspråkbrosjyre.

Språk English - EngelskSpråk Sami - SamiskSpråk Norsk - Norwegian
Foreldreutvalget for grunnopplæringen
Postboks 29
3833 Bø i Telemark
Telefon: 477 99 200
E-post:
Org. nr.: 989 628 011
Ansvarlig redaktør: kontorsjef Marianne Dahlseng
Personvernerklæring