Rosa Kompetanse

- I FUG er vi opptatt av hvordan skolen samarbeider med foreldre, men også hvordan foreldre samarbeider, sier FUGs leder Elisabeth Strengen Gundersen.

- Fordommer starter dessverre ofte hjemme ved kjøkkenbordet. Hvordan omtaler vi foreldrene til klassekamerater? Formidler vi til vårt barn at det er uproblematisk at Lise har to mammaer eller at lærer Per er gift med Ola? spør hun.

– Selv om jeg ønsker å formidle et budskap om åpenhet og inkludering, vet jeg hvor fort jeg ender med å gjøre det stikk motsatte, sier hun.

– Dette kan være vanskelige temaer å snakke om. Målet er at vi forsøker å gjøre noe, fremfor å late som utfordringene ikke eksisterer.

FUG samarbeider

FUG samarbeider med prosjektet Rosa Kompetanse, et undervisningsopplegg utviklet av LLH (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Den henvender seg først og fremst til lærere, skoleansatte og skoleadministrasjon.

Rosa Kompetanses mål er en skole der lesbiske, homofile, bifile og transpersoner kan være seg selv og oppleve å bli inkludert og ivaretatt.

Ansvarlige for de ulike skolearrangementene i "Uke Sex" er organisasjonen Sex og Politikk.

- Vi håper samarbeidet med Rosa Kompetanse kan bidra til større åpenhet, sier FUG-lederen. Bildet øverst er tatt fra Rosa Kompetanse sin skoleside, og vi ser Jorid og Synne.