Lei skolegutt
(Foto:Colorbox)

Enten du jobber i skole, barnehager, SFO, fritidsklubb, helsevesenet - eller er forelder og nabo - kan din handling som voksen bidra til å hindre at et barn eller en ungdom føler seg krenket eller mobbet.

Voksne kan gjøre en forskjell for å fremme vennskap og inkludering.

Elisabeth SG halvalvorlig
(Foto: FUG)

Ny nettside

Fra mandag morgen 31. august lanseres en ny kampanjeside hos Utdanningsdirektoratet. Den består av filmer og tips til hva voksne kan gjøre i ulike sammenhenger og på ulike arenaer mot mobbing.

Det kan for eksempel være i klasserommet, i barnehagen, på lekeplassen, i en bursdag, på fotballtrening, i kommunestyret.

- Del dine tips!

Nettsiden vil også ha en tipsfunksjon der du kan dele med andre hvordan akuratt du, din skole, fritidsklubb etc. gjør en forskjell for å forebygge og hindre mobbing.

- Alle vi voksne har et ansvar for å fremme vennskap og inkludering og å gripe inn og si i fra hvis vi oppdager mobbing. Og vi må gå foran som gode forbilder selv. Det er vi ikke alltid like flinke til å tenke på, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

Se mer om mobbing her.

Alle gode krefter

Vi vil oppdatere denne saken med lenker til kampanjesiden og nye filmer 31. august, og vi sprer det også i de sosiale kanalene til FUG og FUB.

- Kampanjen vil ta form etter hvert som folk deltar aktivt med sine tips og fortellinger på nettsiden, som igjen alle kan spre i sosiale medier. Dette blir spennende – følg med. Alle gode krefter må gå sammen mot mobbing, sier FUG-lederen.