FUB- og FUG-leder med brosjyre om overganger
(Foto: FUG/FUB)

Årets foreldrekonferanse starter lørdag morgen på Clarion hotell på Gardermoen. Her skal de 200 foreldrene være samlet til søndag ettermiddag, og hovedtemaet er "Gode relasjoner."

Programmet er spekket med interessante foredrag, paneldebatt og gruppearbeid.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er en av innlederne til paneldebatten lørdag. Her deltar også pedagog, kåsør og ”pøbel” Godi Keller, med erfaring fra Pøbelprosjektet og Steinskoleundervisning.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen åpnet Foreldrekonferansen 2014
(Fra konferansen 2014, foto: FUG/FUB)

For første gang

- Jeg gleder meg til å delta på Foreldrekonferansen for aller første gang! Dette er årets store begivenhet for FUB og FUG og det blir spennende å møte mange nye foreldre og høre på deres innspill i gruppearbeid og i pauser, sier FUB-leder Marie Skinstad-Jansen.

- Og vi får høre mange gode foredragsholdere, legger hun til. Blant den er adjunkt, forfatter og fotograf Torleif Lundquist, rettsosiolog Hadi Strømmen Lile og barnepsykolog Ida Brandtzæg.

Foreldre fra konferansen 2014
(Fra konferansen 2014, foto: FUG/FUB)

Foreldrenettverk

- Foreldrenettverk og -engasjement er utrolig viktig! Konferansen er en unik mulighet for tillitsvalgte foreldre til å knytte kontakter og få inspirasjon til å fortsette med viktig arbeid, sier FUG-leder Elisabeth Strengen Gundersen.

Hun er også spent på å møte kunnskapsministeren i paneldebatt, der både hun selv og FUB-lederen også skal holde innlegg. Gode relasjoner som et virkemiddel for å hindre frafallet er den store overordnede paraplyen.

- Velkommen til konferansen – vi gleder oss! Og til dere som ikke skal delta: følg med i sosiale medier og på nettsidene våre i løpet av helgen. Her kommer det jevnlig stoff, oppfordrer FUB- pog FUG-lederen.