Banner Luftagenter (Foto: NAAF)
Banner Luftagenter (Foto: NAAF)

Godt inneklima gjør at barna lærer lettere, det er enklere å konsentrere seg, og de holder seg friskere.

Formålet med Luftforsvaret er at elevene skal lære om hvordan de kan påvirke og forbedre inneklimaet i klasserommet med enkle tiltak. 

NAAF mener det er viktig at barna vet hvordan inneklimaet har en effekt på læringsmiljøet, og at de selv kan påvirke inneklimaet i klasserommet.

Trenger 100 klasser

Kampanjen retter seg mot elever i 5. – 7. klasse, og elevene som deltar blir Luftagenter for NAAF. Inntil 100 klasser spredt over hele landet kan være med i prosjektet.

De klassene som deltar i Luftforsvaret vil få en luftmåler de monterer i klasserommet, som så sender resultater på CO2, luftfuktighet og temperatur til luftagent.no.

Elevene får opplæring i hvordan de måler, forsker og gjennomfører oppgaver knyttet til inneklima, og hvilke tiltak de kan gjøre for å påvirke inneklimaet. Oppgavene er basert på enkle tiltak, for eksempel å åpne et vindu.

Tips din skole!

- Vil du at ditt barn, barnebarn, tantebarn eller noen andre du kjenner skal bli Luftagenter? Ta kontakt med rektor eller kontaktlærer og tips dem om prosjektet! oppfordret NAAF.

Lærere og andre finner alt de trenger å vite om prosjektet og påmelding på luftagent.no.