Gunn Iren Müller i trafikken

Ikke bare fordi vi foreldre nå får det enda vanskeligere å bli hørt med våre synspunkter og innspill når vi ikke har den daglige kontakten til alle våre samarbeidspartnere. Men også fordi vi med stor sannsynlighet mister noen av dem som hjelper oss i utvalget med faglige innspill og støtte i det arbeidet vi gjør.

Flytting av fagmiljøer uten at det ligger en faglig begrunnelse bak er rett og slett uhørt!

Foreldreperspektivet mangler

I disse dager behandleshøringssvar til ny Generell del av læringsplanen. FUG har sendt inn sitt høringssvar med en grundig tilbakemelding og jeg håper vi blir hørt på hvert punkt. Det er en forbausende mangel på foreldreperspektiv i det utkastet som har vært ute på høring.

Vi er dessverre blitt utelatt fra referansegruppa der de andre interesseorganisasjonene har fått plass, så vi er redde for at foreldreperspektivet glemmes.

Heldigvis har Redd Barna og flere andre aktører i sektoren etterlyst foreldrenes rolle og medvirkning, slik vi har gjort det, så vi får krysse fingrene for at vi blir hørt på dette.

Barn som løper i gresset
(Foto: Colourbox)

God sommer!

Nå har mange skoler startet ferie og resten følger etter denne uka. Det er nok mange som har gledet seg til late dager nå.

Noen har til og med "tjuvstartet" en del ved å ha mye dødtid i juni, jeg tenker da på de eldste elevene våre, men det ser det ut til at det tas tak i nå. Elevene har bare 190 skoledager og de trenger dem alle sammen.

Uka før skolestart er det tid for Arendalsuka og der skal vi være med for første gang og sette foreldrene på agendaen -  det gleder vi oss til! Vi er med på arrangementer som part i Partnerskap mot mobbing.

Men først er det tid for sommerferie både for utvalget og sekretariatet, og for elever, lærere og foreldre. Det er fortsatt mulig å ta om dere skulle trenge det.

Riktig god sommer til dere alle!

Vennlig hilsen
Gunn Iren Müller, FUG-leder