Svar:

Vi foreldre er veldig sårbare når ungene våre ikke har det bra, så det er fullt forståelig at dere blir forvirret og fortvilet. 

Bruk tid til å støtte deres barn

Det aller viktigste er at dere først tar vare på gutten deres. Ta dere god tid til å lytte til  ham, prøv å roe ham ned og få oversikt over situasjonen. Mange har problemer med å uttrykke sine følelser. Prøv å få ham til å uttrykke hva han føler, og støtt ham på at han har lov til å være sint, lei seg og fortvilet.

Dere må fortelle hvor glad dere er for at han har fortalt dere at han blir mobbet, og at det ikke er han som er problemet. Dere må si at dere tror på ham og er lei dere for det som skjer. Dere må også forsikre dere om at han ikke tror på det mobberen sier.

Se tips til foreldre fra Utdanningsdirektoratets nettside nullmobbing.no

Prøv å finn løsninger sammen med barnet

Deretter kan dere se på mulige løsninger. La gutten komme med forslag til hva han tror skal til for at mobbingen skal slutte.

Be om et møte med kontaktlærer og fortell om mobbingen. Når skolen har mistanke til eller får beskjed om at et barn ikke har det bra på skolen, skal de reagere og lage en aktivitetsplan innen fem dager. 

Les om aktivitetsplikten i grunnskolen

Les om aktivitetsplikten i videregående skole

Hvis skolen ikke setter inn tiltak, kan du varsle Fylkesmannen

Om skolen ikke setter inn tiltak slik at mobbingen slutter, kan du klage til Fylkesmannen. 

Om Fylkesmannens ansvar - grunnskole

Om Fylkesmannens ansvar - videregående skole