Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marius Chramer alvorlig

- Frykter pulverisering av foreldresamarbeidet med ny lov

- Vi frykter en vingeklipping av foreldrestemmen og at demokratiet svekkes. De som roper høyest vil bli hørt, og foreldresamarbeidet vil bli helt vilkårlig praktisert på skolene, sier leder for Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG), Marius Chramer, om forslaget til ny opplæringslov. 

Barn i lek

FUG påpeker mangler i koronaforskriften

FUG er bekymret for at elever som fra før var i en utsatt situasjon skal bli enda mer utsatt når skolene er stengt. Disse bør ivaretas spesielt, og dette bør komme fram i forskriften, skriver FUG i sitt svar på høringen om Midlertidige forskrifter med hjemmel i koronaloven. FUG ber også skolene om å bruke skolens rådsorgan for å sikre god dialog med foreldrene.

FUG-leder Marius Chramer trapp

Skolene må ta initiativ til FAU-møter

Skolene skal være stengt til over påske. FUG oppfordrer nå skolene til å kontakte og møte FAU og eventuelt andre råd og utvalg på skolen. Kontakten og god dialog mellom tillitsvalgte foreldre og skolen er viktigere enn noen gang. Foreldrene må gis en kanal via FAU til å komme med innspill til skolen og kommunen. 

Marius Chramer alvorlig

Hjem-skole-samarbeidet viktigere enn noen gang

Skolene i Norge er stengt og Covid-19-pandemien gjør at vi nå er inne i vår andre uke med hjemmeskole. Vi kjenner alle på at dette er en ny og krevende situasjon, både for hjemmet og for skolen. Samtidig er dette en tid som revitaliserer hjem-skole samarbeidet og viser tydelig verdien av at det fungerer godt.

Språk Norsk - Norwegian
Foreldreutvalget for grunnopplæringen
Postboks 29
3833 Bø i Telemark
Telefon: 477 99 200
E-post:
Org. nr.: 989 628 011
Ansvarlig redaktør: kontorsjef Marianne Dahlseng
Personvernerklæring