Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyhetsarkiv

Torill Braaten i Stortingshøring 2019

FUG løftet frem satsing på tegnspråk og e-læringsmodul

I Stortingets Utdannings- og forskningskomité 14. oktober la FUG frem sin reaksjon på statsbudsjettet 2020. FUGs seniorrådgiver Torill Braaten etterlyste tegnspråksatsing og midler til full utnyttelse av en e-læringsmodul om elever med høyt læringspotensial.

Elin Refsland på høring okt 2019

FUG positiv til opptrappingsplan for psykisk helse

FUG-medlem Elin Refsland sa i høring i Helse- og omsorgskomitéen 14. oktober at mye er bra i opptrappingslanen for barn og unges psykiske helse, men at FUG savner systematiske tiltak rettet mot foreldre. Mange foreldre trenger mer kunnskap om hvor de kan søke hjelp.

Juryen Dronning Sonjas Skolepris 2019

Stigeråsen skole får Dronning Sonjas skolepris 2019

FUG gratulerer Stigeråsen skole i Skien med Dronning Sonjas skolepris 2019! Skolen får prisen fordi den i mange år har utmerket seg med et systematisk, langsiktig og helhetlig arbeide for å skape en inkluderende og god skole for alle.
 

Gunn Iren Müller på Arendalsuka 2019

Vil du ta verv i år?

Da er alle godt i gang med høstsemesteret og noen har kanskje hatt årets først foreldremøte, eller det er like om hjørnet. Noen valgte dette årets foreldrerepresentanter allerede før sommeren, for andre er det valg nå. Vil du ta verv i år?

Thale Skybak t.v., Torill Braaten og Anne Elin Kleva

«Ikke bare si at det kommer til å ordne seg»

Redd Barna lanserte 18. september en rapport med 5. – 7 klassingers egen oppfatning av hva som gir trivsel og et godt skolemiljø er. Den gir klare svar: et godt forhold til læreren, medvirkning på skolen og et godt foreldresamarbeid.

FUG-leder Gunn Iren Müller ute

FUG mener klasselister må kunne deles

Hvordan kan foreldre samarbeide om et godt klassemiljø hvis skolen nektes å dele ut klasselister? FUG har fått spørsmål fra frustrerte foreldre og har sendt brev til Utdanningsdirektoratet og Utdanningsetaten i Oslo.

Overhalla blide foreldre

Hvordan kan vi samarbeide bedre?

- Hvor blir det av valgkampen når det gjelder valg av foreldrerepresententanter? spurte rådgiver Kjersti Falck på en samling i Ovarhalla kommune onsdag. Her var nettopp 50 slike representante pluss skoleledere og barnehagestyrere samlet om temaet samarbeid.
 

foreldre2 konf14

Gode grunner til å ta verv på skolen

Har du lurt på om du skal bli med i FAU eller bli klassekontakt? Ikke alle foreldre kan eller vil påta seg verv på skolen. Men å bli med i råd og utvalg gir en unik mulighet for foreldre til å påvirke og bety en forskjell for barnas skolemiljø.  

Jente i klasserom

Å bygge en skole for framtida

Mugg, råte, kulde og lekkasjer. For trangt, for langt eller for utilgjengelig. Kjente temaer i foreldremøter, FAU-møter og lokalmedia. Skolebygg engasjerer foreldre fordi det handler om helse, trivsel og læring for barna. Det bør også oppta politikerne før valget.

Blide deltakere på FUGkonf13

Er du klar for foreldremøte?

Har du blitt innkalt til årets første foreldremøte? I disse dager går invitasjoner ut fra mange skoler. Vi håper informasjonen når alle foreldre – og at tid, sted og tema gjør at flest mulig foreldre kommer. Foreldremøter er en viktig arena for samarbeid.

Gunn Iren Müller på stand Arendalsuka

Aktive dager for FUG i Arendal

To debatter om skolemiljø og om lærernes kompetanse og møte med mange barn, foreldre og lærere på standvakt for Partnerskap mot mobbing preget dagene for FUG på Arendalsuka. Her ser du en liten oppsummering.

Den vanskelige forelderen

- Tøft å være den "vanskelige" forelderen

- Det er tøft å være “den vanskelige” forelderen. Ofte kjenner de seg maktesløse i mobbesaker. På et eller annet tidspunkt spør de seg: “Er vi gale? Krever og forventer vi for mye av skolen? Vi hadde jo i utgangspunktet et godt samarbeid med skolen.” 
 

Skolejente med rosa sekk og mamma

Skolestart 2019

Første skoledag er foreldre og barn omtrent like spente! Et godt samarbeid mellom skolen, barnehagen og hjemmet er avgjørende for å gi barna en best mulig start. Her er FUGs tips for en god skolestart.

FUB og FUG-lederne signerer Partnerskap mot mobbing

FUG og FUB deltar på Arendalsuka

Begge de nasjonale foreldreutvalgene vil være på plass på torget i Arendal i august. Som partnere i Partnerskap mot mobbing vil utvalgenes ledere stå på stand onsdag 14. august.

FUG-utvalget besøker Læringsmiljøsenteret

- Foreldresamarbeid et stebarn i norsk skole

- Foreldresamarbeid er et stebarn i norsk skole. Vi ser at skoler har like stort behov for å lære om samarbeid med foreldre som om klasseledelse, sier universitetslektor Kari Stamland Gusfre ved Læringsmiljøsenteret.

Nytt FUG 2016 - 2019

Har du forslag til nye FUG-medlemmer?

Foreldre teller i barns skolehverdag! Nå kan du foreslå kandidater til nytt FUG-utvalg for de neste fire årene. Dette er viktige verv for å fremme foreldrestemmen i saker som gjelder elevenes skole- og læringsmiljø.

Muffins (Foto: Colourbox)

Skjeve kaker blir også spist!

Vi er inne i den lyseste tida på året og det er avslutninger på løpende bånd. Mange foreldre forbinder juni med stress og mange forpliktelser. Mitt råd er å senke skuldrene og hygge seg på arrangementer som elevene og lærerne har planlagt lenge.

Gunn Iren Müller alvorlig

FUG skuffet over kutt i Statped

FUG er glad for at regjeringen gir 15 millioner ekstra for å få kunnskap om hvordan barn kan få bedre tilpasset opplæring. - Men vi er skuffet over at 5 av disse millionene tas fra Statped, sier FUG-leder Gunn Iren Müller

Ingrid Lund t.v., Tove Flack og Frode Restad

Mobbing - kva er rett definisjon?

Korleis skal ein definere mobbing? Og korleis vil ulik ordbruk og forståing slå ut i praksis? Dei to forskarane Tove Flack og Ingrid Lund møttes for å greie ut om sine to heilt ulike syn på eit seminar i regi av Partnerskap mot mobbing 9. mai.

FUG-filmer lages i Slottsparken

FUG i 2018: Foreldrenes syn etterspurt

FUG har hatt et høyt aktivitetsnivå i 2018 til tross for flytting til Bø og vakanse i stillinger. Foreldrenes synspunkter er etterspurt og FUG har blitt invitert til debatter, på konferanser og i ulike referansegrupper og arbeidsgrupper, og til å gi uttalelser i media.

Bernt G. Apeland

- Skolen har et humanitært problem

- Har Norge oppfylte kravene i Barnekonvensjonen når vi ser at skoleresultatene går oppover mens barn og unges psykiske helse går nedover? spurte generalsekretær Bernt Apeland i Røde Kors på frokostseminar 30. april. FUGs Torill Braaten deltok i paneldebatten.

Sanner besøker sekretariatet i Bø

Sanner besøkte FUB og FUG i Bø

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner besøkte i dag sekretariatet til FUB og FUG i Bø i Telemark. Besøket ble kombinert med de halvårlige møtene som utvalgene har med politisk ledelse.

Foreldre og rektor Åsgård skole

Det viktige valget før sommeren

Til høsten er det kommunevalg. Men nesten like viktig er valget som skjer på mange skoler på det siste foreldremøtet før sommeren. Valg av representanter til skolens råd og utvalg er en unik mulighet for foreldre til å bety en forskjell for barnas skolemiljø.

Språk English - EngelskSpråk Sami - SamiskSpråk Norsk - Norwegian
Foreldreutvalget for grunnopplæringen
Postboks 29
3833 Bø i Telemark
Telefon: 477 99 200
E-post:
Org. nr.: 989 628 011
Ansvarlig redaktør: kontorsjef Marianne Dahlseng
Personvernerklæring