Det gjelder ikke å ha den fineste kaka på det felles kakebordet - de skjeve kakene blir også spist! Eller kjøpte kaker, kjeks og frukt. Husk at det viktigste er å kose seg med de opptredenene barna har planlagt og øvet på, og samværet med elevene og de andre foreldrene.

Foreldre på Åsgård skole smiler
(Foto: FUG)

Unik innsikt

For noen er det avsluttende foreldremøte for året også i disse dager og tillitsvalgte skal velges for neste skoleår. Har du noe på hjertet? Vil du jobbe for ditt barns skolemiljø? Da bør du melde deg frivillig.

Du får en unik innsikt i skoles indre liv, en samarbeidsarena med de andre foreldrene og en mulighet til å bidra positivt til ditt barns skolehverdag. Det kan være givende arbeid, og det er slett ikke så krevende som mange tror.

Det er ikke for sent å gjøre det i august heller! Her er en oversikt over de ulike råd og utvalg på skolen der foreldre kan bli med.

FUG-leder Gunn Iren Müller t.v. og Anette Wessel
FUG-leder Gunn Iren Müller t.v. og Anette Wessel (Foto: FUG)

Trygg på nett

Som du kanskje har merket, er det er lenge siden sist vi hadde ute nyhetsbrev. Det skyldes at vi har tatt arbeidet med personvern og sikker datahåndering på alvor. Nå er alt på plass og vi håper du vil fortsette å følge oss ved å motta nyhetsbrev med aktuelle saker om hjem-skolesamarbeid.

Hvis du ikke mottar FUGs nyhetsbrev, men gjerne vil ha det, kan du registrere deg her.

Dette med datasikkerhet og trygg bruk av internett er noe alle er nødt til å forholde seg til. Det er et område der vi som foreldre må være oppdaterte for å kunne veilede og hjelpe barna våre.

Vi i FUG samarbeider blant annet med Medietilsynet Trygg Bruk for å sikre at barn og unge opplever en trygg digital hverdag. Det forutsetter at også vi foreldre følger med slik at vi blir gode og relevante støttespillere hvis barna våre trenger hjelp.

Nettvett og digital dømmekraft er noe både barna og vi voksne kan trenge økt kunnskap om og som må praktiseres hver dag. Jeg vil oppfordre alle til å bruke litt tid på dette temaet sammen med barna og ungdommene.

Barn som løper i gresset
(Foto: Colourbox)

God sommer!

Om noen uker er det skoleferie over det ganske land og det er det mange som ser frem til. Både elever, lærere og foreldre fortjener å koble av og lade batteriene til nytt skoleår.

For mange barn blir sommerferien ekstra spennende fordi de skal begynne på skolen. Noen kan ikke vente med å starte mens andre kanskje gruer seg litt. Mange foreldre er også svært spente på skolestart.

Bruk tiden til å snakke sammen og kanskje knytte kontakter med andre som skal samme skolevei. Kanskje kan flere gå turer sammen til skolen slik at både barna og de voksne blir bedre kjent?

Uansett: Ha en riktig fin sommer, enten den tilbringes hjemme eller borte. Nyt de lange dagene og gå sakte i ferien. Det trenger alle som har en travel hverdag.

Riktig god sommer!

Med hilsen
Gunn Iren Müller, FUG-leder